Omnisym Pharma, en del av Verman AB

Omnisym Pharma, tidigare en filial till danska Biosym A/S, ingår nu i Verman AB. Verman är en del av finska OY Vermankoncernen som är ett av Nordens ledande familjeföretag innanför hälsovård.

Om Verman AB

Verman AB är sedan 30 år en etablerad leverantör till svenska apotek med flertalet produkter i sortimentet. I dag verkar Verman framför allt inom terapiområdet mage med etablerade produkter som Lactrase, NoGasin GO, Gluten GO, Multienzym GO men även nyheter som Diplomag IBS Diarré och Förstoppning och B12-vitaminer som säljs under varumärket Bethover. Verman AB är beläget i Tollered, Lerums kommun. Våra lokaler finns vid vackra Nääs Fabriker placerat vid sjön Sävelången.

Om Omnisym Pharma

Omnisym Pharma har varit en del av det danska Biosym A/S som etablerades 1986 och är idag ett av Danmarks ledande företag inom egenvårdsbranchen. Biosym har specialiserat sig på att utveckla effektiva kvalitetsprodukter baserade på den senaste forskningen inom området samt erfarenheter från den komplementära terapin. Omnisym Pharma etablerades i Sverige 2011 med bas i Malmö och har från början haft fokus på att introducera flera av Biosyms produkter till den svenska marknaden. Det har tex resulterat i introduktionen av Omniveganserien som består av flera populära veganska kosttillskott samt andra utvalda produkter som OmniKrill, OsteoRemin Forte och Moveflex Collagen.

Vår målsättning

Vermans målsättning är att bidra till att höja folkhälsan i Norden. Vi arbetar ständigt med att utveckla effektiva kvalitetsprodukter baserade på den senaste forskningen inom området samt erfarenheter från den komplementära terapin. Vår produktutveckling har resulterat i en serie av kvalitetsprodukter som kännetecknas av att vi aldrig kompromissar när det gäller kvalitet, styrka och balans.

Våra värderingar

Dokumenterad effekt: Vi utvecklar och lanserar endast produkter som är baserade på erkända vetenskapliga studier.  Vi använder endast ingredienser med dokumenterad effekt. Vi undviker att använda nya och obeprövade ingredienser som endast visats positiv effekt i enstaka djurstudier, men där effekten inte har verifierats i humanstudier.

Teknologisk innovation: Vi strävar efter att alltid använda de nyaste och mest lättabsorberade ingredienserna i våra produkter. I detta sammanhang kan t ex nämnas, att vi ofta använder lecitin i våra produkter. Detta bidrar till att ge ett effektivt upptag i kroppen. Lecitin innehåller också nyttiga fosfolipider som ingår i upprätthållandet av kroppens cellmembran.

Effektiv dos: Vi använder alltid en terapeutisk dos i våra produkter, dvs inte för mycket, men inte heller för lite.

Rena råvaror utan onödiga tillsatser: Ett kännetecken på våra produkter är att vi alltid undviker onödiga tillsatser som färgämnen, animaliska ingredienser om det inte är nödvändigt, billiga syntetiska ingredienser osv. 

Fokus på säkerhet och kvalitet: Vi använder endast ingredienser från kända leverantörer som har kvalitetsdokumentation på sin produktion. 

Ansvarsfull marknadsföring och kommunikation: Hälsopåståendena på våra produkter och i annonsering är i linje med EFSAs (European Food Safety Authority) och SLVs (Svenska livsmedelsveket) riktlinjer.  

Hållbar produktion: Vi använder i största möjliga mån ingredienser som är framställda enligt en hållbar produktion. Det gäller fram t ex krilloljan som används i produkten OmniKrill.

Tillbaka till toppen

Behöver du kontakta oss?

Fyll i dina uppgifter nedan för att få svar på dina frågor eller funderingar. Vi svarar vanligtvis samma dag! Du kan även maila oss på info@verman.se.