Vegan Omega-3

Vår produkt OmniVegan Omega-3 innehåller Omega3-olja av högsta kvalitet perfekt för veganer. Oljan är utvunnen från alger och har ett högt innehåll av både EPA och DHA. Är du vegan eller vegetarian så kan du köpa Omnivegan omega-3 som är ett vegetabiliskt alternativ till omega3 som finns i fiskolja. Som vegan behöver man ofta i sig extra näring i form av veganska kosttillskott som vitaminer och mineraler.

En kapsel vegan omega-3 per dag

Veganer, vegetarianer och alla andra kan nu täcka dagsbehovet av Omega-3 på ett effektivt sätt från en vegetabilisk källa. En kapsel innehåller 250 mg DHA och 125 mg EPA, vilket i kombination med de övriga Omega-3 fettsyrorna som produkten innehåller ger ett samlat Omega3 intag av 426 mg. Det räcker alltså med en kapsel om dagen.

Alger är en direkt källa till vegan Omega-3

Alger är en bra och direkt källa till Omega-3 till skillnad mot andra vegan eller vegetabiliska alternativ som exempelvis linfrö och valnötter. Dessa innehåller alfa-linolensyra som ofta förkortas till ALA. ALA är ett förstadium till Omega-3 och kan bilda EPA och DHA under korrekt förhållanden. Mycket kan dock verka hämmande på denna omvandlingsprocess, såsom stort intag av Omega-6 fettsyror, en ensidig kost eller en mindre effektiv matsmältning. Grunden till att fisk och skaldjur innehåller Omega-3 fettsyror är att de lever av alger i haven eller av smådjur, som har alger som sin föda. Alla alger är dock inte lika rika på Omega-3 fettsyror. I Vegan Omega-3 används en mikroalg som heter Schizochytrium sp. Denna mikroalg, som är en naturlig havsalg, fermenteras utan bruk av kemiska preparat i produktionsanläggningar på land. Det är en noggrant kontrollerande framställningsmetod som ger en algolja av högsta kvalitet och renhet.

Graviditet och amning

Det höga innehållet av DHA i OmniVegan Omega-3 gör produkten lämplig för gravida och ammande. Moderns intag av DHA bidrar till en normal utveckling av hjärnan och ögonen hos fostret och hos spädbarns som ammas. Denna effekt uppnås vid ett dagligt intag av 200 mg DHA utöver det rekommenderade kombinationen av intag för vuxna på 250 mg EPA och DHA. Det betyder att gravida och ammande med fördel kan ta två kapslar om dagen av Vegan Omega-3.

Hälsofrämjande effekter av Omega-3 som är godkända

Hälsofrämjande effekter av Omega-3 som är godkända att använda:

– Omega-3 fettsyrorna EPA och DHA bidrar till hjärtats normala funktion.

– Omega-3 fettsyran DHA bidrar till att bibehålla normal synsförmåga samt till att bibehålla normal hjärnfunktion.

– Kolin bidrar till att bibehålla normal leverfunktion samt till normal fett- och homocysteinomsättning.

The Vegan Society

Vegan Omega3 (Omnivegan) är fri från jod och animaliska ingredienser och registrerad vid den internationella organisationen The Vegan Society.

Omnivegan Omega-3 är ett vegetabiliskt alternativ till fiskolja som exempelvis Omnikrill nedan.

Köp Omnivegan Omega-3 här 

Omega3 olja som utvinns från Krill

Förutom vegan omega3 har vi även omega3 från krill i fosfolipidform som tas upp snabbt i kroppen. Oljan utvinns ur krill som lever i det renaste vattnet på jorden vid Antarktis och är av absolut bästa kvalitet. 

Naturlig omega3 källa

Omnikrill är en naturlig källa till Omega-3 fettsyror och fosfolipider samt antioxidanten astaxantin och näringsämnet kolin. OmniKrill använder den ursprungliga NKO (Neptune Krill Oil), vilken utvinns genom en skonsam, patenterad process som säkerställer ett högt innehåll av aktiva ämnen, tex upp till 7 gånger mer av antioxidanten astaxatin jämfört med andra krilloljor.

Fördelar med Omega-3 i fosfolipidformen som i OmniKrill är:

• Effektiv upptagning i kroppen – 2 till 3 gånger mer lättupptaglig än Omega-3 i triglyceridform.

• Inga uppstötningar – tack vare fosfolipidernas unika struktur.

• Naturligt innehåll av det viktiga näringsämnet kolin och den kraftiga antioxidant astaxanthin.

• Små och lättsvalda kapslar av fiskgelatin.

Hållbart fiske

OmniKrill är certifiered av Friend of the Sea – en ledande internationell certifieringsorganisation för produkter som härstammar från hållbart fiske. Den internationella organisationen Convention on the Conservation of Antarctic Marine Living Resources (CCAMLR) övervakar fångsten av krill för att säkra bevarandet av antarktisk krill. Vår produkt OmniKrill har en imponerande renhet med ett Totox-värde under 10, medan det internationella riktvärdet för acceptans på Omega3 produkter ligger på 26.

Övrig information

OmniKrill är fri från laktos och gluten men innehåller skaldjur och inte bör intas vid skaldjursallergi.

Köp Omega3 från Krill här 

Behöver du en veganboost? En boost av vitaminer och tillskott för veganer.

Behöver du kontakta oss?

Fyll i dina uppgifter nedan för att få svar på dina frågor eller funderingar. Vi svarar vanligtvis samma dag! Du kan även maila oss på info@verman.se.